Ik zei de gek…..

ik zei de gek

Auteur van het boek “Anders” en eigenaar van Infinity Gundogs.

Over Ralph en zijn boek:

Over de Auteur

Jager, voorjager, sportvisser, vader, eigenaar van een jachthondenschool. Als voorjager heeft hij successen en teleurstellingen gekend, net als ieder ander. Op het moment van schrijven is zijn laatste wapenfeit als voorjager het winnen van de “Rob van ‘t Hart Trofee”. Zijn jonge Duitse Staande Draadhaar Cato werd hiermee tot de beste Draadhaar op jeugd-veldwedstrijden bestempeld.
Als trainer heeft Ralph diverse voorjagers begeleid op hun weg naar de Nimrod, de Grote Prijs Jan Coldewey, nationale en internationale veld– en zweetwedstrijden . Hij deed dit vaak wars van de op dat moment heersende ideeën, tegen de stroom in zelfs, ANDERS dus. Altijd werd er gekeken naar de combinatie hond en voorjager waarbij het oorspronkelijk gebruiksdoel van het ras nooit uit het oog verloren werd. Bij de africhting van de honden heeft, zoals bij zijn eigen honden , altijd het gebruik in de jachtpraktijk voorop gestaan.
“Geen circushonden” om met zijn eigen woorden te spreken.
Zijn grote voorliefde voor Continentale Staande Honden en de africhting daarvan wordt ook weerspiegeld in de indeling van dit boek. Veldwerk, eerst de snufferd maar eens in de lucht, geleidelijk wordt het apporteerwerk geïntroduceerd en uitgebouwd, tot slot wordt het nazoeken op grofwild behandeld.