Snuffeldagen

Veel fokkers van Jachthondenrassen vinden het van groot belang dat (vooral) de nieuwe pup-eigenaren kennis maken met het jachtbedrijf en daarmee met het wezen van hun nieuwe pup.

Vaak gebeurt dit in de vorm van terugkom- of familiedagen waarbij getracht wordt het hele nest weer eens bij elkaar te krijgen. Het is echter veel en lastig werk om de nieuwe eigenaren en hun pup met verschillende aspecten uit het jachtbedrijf kennis te laten maken.

snuffeldagen hondenfokker snuffeldagen hondenfokker snuffeldagen hondenfokker

Infinity Gundogs kan dergelijke dagen of dagdelen voor u verzorgen. Tijdens de snuffeldagen verzorgd door Infinity Gundogs vinden de volgende activiteiten plaats

  1. kennis maken met koud wild
  2. eventueel kennis maken met levend wild (=optioneel), het betreft hier een kwartel in een kooi. Dit wordt vaak gebruikt om jonge staande honden te interesseren voor levend veerwild en eventueel tot voorstaan te brengen.
  3. Kennis maken met korte sleepsporen
  4. Kennis maken met korte zweetsporen
  5. Kennis maken met het basisapport
  6. Kennis maken met het verloren zoeken.
  7. kennis maken met het basisappèl (aandacht van de baas, stukje volgen etc.)

Uiteraard is dit alles toegespitst op het pup zijn en er wordt slechts van de natuurlijke aanleg van de hond gebruik gemaakt. Het is meer een middel om aan de adspirant voorjager uit te kunnen leggen waarom de jachthond doet wat hij doet. Hierbij zijn vele factoren van belang, de handigheid van de voorjager, de wind, de algehele weersomstandigheden etc.

snuffeldagen hondenfokker

KOSTEN

De kosten bedragen 40 € per deelnemende pup, bij een minimum van 5 deelnemers. Bij minder deelnemers adviseer ik u eerst te informeren bij mij. De bijkomende kosten zijn eventuele reiskosten (zie Locaties) en ook het werken met levend wild brengt extra kosten met zich mee.